MERSİN / TOROSLAR - Şehit İbrahim Gır Ortaokulu

Nis

Okulumuz öğrencileri tarafından oluşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Umut Işığı Çocuk Koromuz, Değerli Müdürümüz Mehmet Salik hocamızın destekleri ile çalışmalarına devam etmektedir. Koro Şefliğini okulumuz müzik öğretmeni Tuğçe Mengüç tarafından yönetmektedir.Birincisi düzenlenen Mersin Çocuk Festivalin de  Umut Işığı Çocuk Koromuz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Orkestra şefimiz Adana Çukurova Konservatuvarı gençlik orkestrası şefi ve çeşitli ülkeler de ve Adana Çukurova Senfoni orkestrası da dahil çeşitli ülkelerde konuk orkestra şefliği yapmış olan azeri Valid Ağavey ile Koromuz çalışma fırsatı bulmuştur.Çeşitli konser ve festivallerde yer alan Koromuz çalışmalarına büyük bir özveri ile devam etmektedir.

Toprağı Vatan Yapan Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyoruz

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yılı okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı. Emek veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Şehit İbrahim Gır Ortaokulu Türkçe öğretmeni Songül Yalçın tarafından yapılan kültürüm;dünüm,bugünüm,yarınım eTwinning projesi kapsamında şubat ayı etkinliklerinden eski eşyalar ,unutulmaya yüz tutmuş sanat eserleri ve ebru sanatı ile ilgili yapılan çalışmalarin sergisi yapıldı.

May

Yıldız Kızlar Hentbol takımımız Aksaray'da yapılan bölge müsabakalarında yaptıkları üç maçı da kazanarak grup birincisi olmuştur. Öğrencilerimiz Kayseri'de yapılacak yarı finallere katılmaya hak kazandılar. Öğrencilerimizi ve öğretmenimiz Orhan DEMİRKOL'u tebrik ederiz.

May

Okulumuz Spor Tırmanışı takımı Mersin genelinde düzenlenen yarışmalarda il birincisi olarak Aydın'da yapılacak yarı finallere katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi ve öğretmenimiz Yılmaz BUDAK'ı tebrik ederiz.

May

Masal Kahramanları Canlanıyor eTwinning projemizi yürüten öğrencilerimiz proje defilesi ve gösterisi düzenlediler. Öğrencilerimiz çeşitli masallardaki kahramanların kostümlerini giyerek o kahramanı canlandırıp tanıttılar. Proje danışmanımız, Türkçe öğretmeni Songül YALÇIN'a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Özgecan ENDER ile öğrencilerinin düzenlediği ağaç dikme etkinliğinde öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yardımıyla okul bahçemize getirdikleri fidanları diktiler. Etkinlikle öğrencilerimiz bahar sevinci ile gelecek nesillere bir hatıra bırakmanın mutluluğunu yaşadılar.

Nis

Sivas'ta yapılan Küçük Kızlar Hentbol turnuvalarında okulumuz kız hentbol takımı grup birincisi olarak yarı finale çıkmaya hak kazandı. Öğrencilerimizi ve beden eğitimi öğretmenimiz Orhan DEMİRKOL'u tebrik ederiz.

Nis

Okulumuz Bilim, fen ve teknoloji kulübü danışman öğretmeni Özgecan ENDER eşliğinde, öğrencilerimiz çevre kirliliği ile ilgili aifşler hazırlayarak arkadaşlarını bilgilendirdiler.

Nis

Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Özgecan ENDER önderliğinde, öğrencilerimiz atık pil toplama kampanyası başlattılar. Atık pillerin çevreye atılarak doğaya zarar vermesini engellemek için kutular yaparak atık pilleri topladılar.

Nis

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLADIK.

Nis

Masal Kahramanları Canlanıyor projemiz Türkçe öğretmenimiz Songül YALÇIN ve öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

Proje adı :Masal Kahramanları Canlanıyor

PROJE HEDEFLERİMİZ

1.Öğrencilerimizin okuma becerilerini geliştirmek

2.Dinleme yöntem tekniklerini öğrenmelerini sağlamak

3.Yaratıcı yazma tekniklerini öğrenmelerini sağlamak

4. Dramada sesini ve beden dilini etkili kullanmalarını sağlamak

5.İşbirliği, paylaşmak,dostluk kurma, dayanışma gibi duyguları kazanmalarını sağlamak

6.Okuma sevgisi kazanmalarını sağlamak.

7.Ana dillerinin zenginliklerini kavratmak

8.Ana dillerini doğru kullanmalarını sağlamak.

9.Web2 araçlarını öğretmek.

Proje kapsamında afiş ve logo çalışmaları ve Anadolu Masallarından Küllü Fatma ve Keloğlan ile Ali Cengiz Oyunları masallarının kitap kapağı tasarımları yaptık.

Mrt

Okulumuz yıldız kızlar hentbol takımı il genelinde yapılan turnuvada birincilik kupası aldı. Öğrencilerimiz ulusal maçlara katılmaya hak kazandı. Öğrencilerimizi ve beden eğitimi öğretmenimiz Orhan DEMİRKOL'u tebrik ediyoruz.

Mrt

İŞKUR' da görev yapan iş ve meslek danışmanları Beril BÜYÜKOFLAZ ve Abdurrahim ALGÜN okulumuza gelerek 8. sınıf öğrencilerimize meslek seçimi hakkında seminer verdiler.